Fakta och tips för ett tryggare liv

Att känna sig trygg i sin stad

Admin
Admin
juli 4, 2019

Välkommen till vår blogg! Tyvärr är det en väldigt tråkig utveckling vi ser i samhället idag. Folk känner sig allt otryggare och där kommer vi in i bilden! Här kommer vi publicera tips och trix till hur du kan bli tryggare i ditt vardagsliv.

Trygghetscentrum

Vi har alla olika sätt på vilka vi känner oss säkra eller mindre säkra när vi är ute ensamma i den stad där vi bor. Det behöver inte alltid handla om hur man känner sig när man är ensam under kvällar och nätter, utan det kan handla om annat också. Du ska alltså inte känna dig dum om det är på det viset att du känner dig otrygg under dagtid, utan är det på det viset så ska du fokusera på just det.

Känn efter för att känna dig trygg

Alla känner olika när det kommer till trygghet och otrygghet. Det har att göra med en mängd olika saker då det är så att vi reagerar olika på olika saker som händer runtomkring oss. För att du ska kunna känna dig så trygg som möjligt är det därför viktigt att du identifierar de faktorer som gör att du känner dig otrygg.

Det kanske inte alls är de saker som du tror, utan det kan vara så att det är annat som påverkar dig. Det är därför det är så viktigt att verkligen känna efter i olika situationer och komma ihåg de stunder du känner av en otrygg känsla i kroppen.

Kanske är det så att det är en granne som får dig att känna dig otrygg mer än en promenad hem när det är mörkt? Så kan det mycket väl vara, men vi är så vana vid att när det talas om att känna sig otrygg så är det utanför hemmet man menar.

Lita på din magkänsla

Om det är så att du känner dig otrygg när du är ensam ute på kvällar och nätter, eller kanske dagar och morgnar också, då behöver du saker och ting som kan hjälpa dig att känna dig mer säker. Det finns en mängd olika saker som gör att det blir en mer trygg känsla i kroppen och bland dessa saker hittar vi bland annat att lära sig kampsport, ha med sig tårgas med mera.

Man ska vara försiktig när man är ute, det är inga konstigheter med det, utan det är ren överlevnadsinstinkt. Ofta känner vi på oss när någonting inte känns helt bra och den typen av instinkter ska vi alltid ta på allvar. När man känner att något är fel så är det oftast det också, så gå på din magkänsla! Här kan du tipsa Polisen om brott via webben.

Ta en taxi!

Beroende av vart i landet man bor så är det mer eller mindre dyrt att åka taxi. Om man bor i en stad där det inte kostar en förmögenhet att ta en taxi hem rekommenderar vi verkligen att man gör det! De pengar man spenderar på att åka taxi är värda mycket, eftersom det är betydligt tryggare med taxi än att gå hem ensam.

Admin
Uncategorized

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *