Fakta och tips för ett tryggare liv

Gå inte hem ensam!

Admin
Admin
augusti 9, 2019

Efter en kul kväll på stan är det viktigt att gå hem tillsammans med vänner och bekanta istället för att gå hem på egen hand. Om man inte har någon att gå hem med så är det taxi som gäller om man vill vara helt trygg. Naturligtvis talar vi då om riktiga taxibilar från taxibolag, absolut inte svarttaxi eller liknande.

Även om det kan vara så att man vill gå hem ensam så ska man försöka göra det så sällan man bara kan. Kanske är det så att man bor bara ett stenkast bort från där man varit och festat? Kanske är det så att vägen hem från festen är på upplysta gator där det är mycket folk i rörelse? Då är det mer tryggt att ta sig hem på egen hand.

Var alltid vaksam när du tar dig hem, för även om det är upplysta och välbefolkade gator man vandrar hem på så kan det vara farligt ändå.

Sov över hos en kompis

Om det är så att man har långt hem, men har en kompis som bor mer centralt är det klokt att sova hos hen efter en fest. Dels är man trygg när man tar sig hem och dels är det roligare att vakna lite bakis tillsammans med en kompis man kan käka pizza med dagen efter!

Ofta är det så att man har ett gäng kompisar med sig när man är ute, så då finns det alltid någon man kan sova hos. Om det är nya bekanta man är ute med så ska man inte vara rädd att fråga om man kan ta sällskap hem, eller kanske sova över. Så länge man känner sig trygg med personen man ska sova över hos så är det en bättre idé än vad det är att ta sig hem ensam mitt i natten.

Var på alerten!

Vare sig du går hem ensam, eller om du har sällskap så är det väldigt viktigt att vara alert. Det är så lätt att något händer om man inte är det och det krävs inte mycket energi av en. Det kan utan tvekan rädda dig bara du ser till att vara vaksam när du går hem.

Visst kan man tycka att detta inte ska behövas, men dessvärre är det på det viset att man behöver vara ”vaken” idag. Detta finns redan programmerat i oss, men det kan vara så att man blir lite mindre vaksam om man varit på en blöt utekväll och då är det viktigt att antingen ha sällskap, ta en taxi eller liknande.

Om det är så att du har en genväg där du passerar typ en tunnel eller så för att komma hem, gör då så att du istället tar den längre vägen. Att ha så mycket fri sikt som möjligt är väldigt viktigt för att du ska känna dig trygg.

Admin
Uncategorized

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *