Fakta och tips för ett tryggare liv

Lär dig att försvara dig själv!

Admin
Admin
april 13, 2020

Man behöver inte vara en vältränad och smidig person för att kunna försvara sig själv, det är för alla! Om det är så att du inte tränar vanligtvis, men vill känna dig säker när du är ute så ska du gå på en kurs i självförsvar. Om du är tjej så finns det både kurser med endast tjejer och kurser med både tjejer och killar. Man kan alltså själv välja det som passar en bäst. Det går såklart även bra med någon form av kampsport som boxning eller MMA.

Boxning är bra självförsvar

Det viktiga här är dock det vi precis nämnde – även om du inte tränas vanligtvis så kan du definitivt lära dig att försvara dig via en sådan här kurs. Du ska alltså inte backa för att du tror att du inte är vältränad nog eller liknande, utan det är snarare tvärtom så att om du inte brukar träna så är det ännu viktigare att du går en kurs i hur du ska försvara dig.

Det finns även bra hjälpmedel att köpa, dels offensiva såsom pepparsprej, men även defensiva som en boxsäck. Så du har alla möjligheter för att lyckas!

Kurser i självförsvar är väl värt varenda krona!

Det är värt att gå på den här typen av kurser, eftersom du kommer att känna dig mycket mer trygg när du är ute. Det finns ingen som helst anledning att inte ta den här typen av kurser, utan det är bara att hoppa på tåget och köra! Man ska alltid känna att man kan försvara sig. Det ger dig ett större självförtroende och det är ofta avgörande i en situation där man behöver försvara sig fysiskt.

Signa upp för en sådan här kurs om du inte redan har gjort det och gå gärna tillsammans med en kompis. Då är ni två som också kan öva på varandra hemma. Det är viktigt att man lär sig hur man ska gå tillväga och då kan det behövas att man tränar lite extra på sitt försvar hemma med en kompis.

Admin
Uncategorized

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *