Fakta och tips för ett tryggare liv

Lär känna ditt område när du är nyinflyttad

Admin
Admin
augusti 20, 2020

Ofta är det så att man känner sig lite mer otrygg när man flyttar till en ny stad. Det är inte så konstigt, eftersom det handlar om att man då inte har koll på alla gator och gränder. Detta ska man dock se till att ta reda på så gott det går direkt när man flyttar in.

Det är klokt att ha sådana här saker i bakhuvudet när man väljer vart man ska bo. Det handlar inte bara om att hitta en trevlig lägenhet, eller ett trevligt hus, man ska också känna efter hur området känns. Här ska man också komma ihåg att det som känns tryggt för en person kan kännas otryggt för en annan och vice versa.

Det är DU som ska känna dig trygg!

I större städer är det ofta så att det talas om mer eller mindre trygga och ”bra” områden. Många som känner sig trygga i en viss typ av områden med en viss typ av människor känner sig otrygga i andra delar av staden medan de som känner sig otrygga i dessa områden istället känner sig trygga i de andra.

När man flyttar ska man därför se till att fråga personer man känner, eller kolla upp vart människor som har samma intressen/stil etcetera som en själv bosätter sig. Sedan kan man efter det enkelt välja ett område där man kan komma att trivas bra och där man kan känna sig säker.

Lyssna alltså inte på rapporter om vart det är mest säkert, utan undersök det hellre på egen hand för att det ska bli så bra som möjligt för just dig!

Tips på hur man kan lära känna sitt nya område

För att man ska känna sig hemma så kan man besöka caféer, restauranger, pubar, kvartersbutiker med mera. På det sättet får man en bra känsla för området. Man kan också se efter vilka typer av vägar hem från exempelvis klubbar och pubar som är de bästa och mest trygga. Detta är smart att göra direkt så att man har koll på det.

Vidare är det också smart att faktiskt besöka området typ som en turist innan man bestämmer sig. För då får man en känsla av vad det är man har att göra med. Man ska inte bara hoppa på första bästa, för det finns ju områden i alla städer som är väldigt otrygga att bo i. Det är alltid bättre att göra mycket research så att man inte bara helt plötsligt råkar befinna sig på en plats där man varken trivs eller känner sig trygg.

Admin
Uncategorized

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *