Fakta och tips för ett tryggare liv

Skydda ditt hem medan du är bortrest

Admin
Admin
april 11, 2020

Oj, nu har vi inte uppdaterat på länge, ber om ursäkt för det!

Men här kommer ett aktuellt inlägg för de som väljer att resa bort i påsk (trots corona)

Det här med att man ska se till så att ens hem är säkert när man själv är bortrest är ingen nyhet direkt, men det är lika aktuellt idag som någonsin. Man ska inte glömma bort att det sker många inbrott och att tjuvarna har koll! Det är ingenting man ska vifta bort, för det sker så många inbrott i Sverige varje år. Vad är det som säger att man inte själv blir drabbad nästa gång?

Det finns massor av bra sätt att skydda sitt hem när man inte är där, det gäller bara att ha koll på vad man ska hitta på!

Lampor och radion på!

Man kan se till att köra på gamla klassiker som timer till lampor och radion på, exempelvis. Det är också bra om man ber en granne parkera sin bil utanför ens hus eller liknande. Sedan har vi det här med att be någon plocka in posten, vattna blommor med mera. Det är ju inte bara för att brevlådan inte ska bli överfull, utan det är också så att det är ett av de enklaste sätten att se efter om någon är hemma. Detta gäller även för er som bor i lägenhet!

Be grannen, eller någon bekant, att fixa med de där småsakerna hemma som gör att det ser bebott ut. Det gör ofta hela skillnaden. Som sagt så är det inte bara ni som bor i hus som ska tänka på den här typen av saker, utan det är viktigt även för er i lägenhet.

Be en kompis bo hos dig medan du är borta

En bra grej man kan göra när man ska ut och resa är att be en kompis komma och bo i ens hem. Detta är såklart klockrent om man bor i olika städer, eller om det är så att man själv har ett stort hus medan ens kompis bor trångt, eller vad som helst.

Man kan också passa på att hyra ut sitt hem via airbnb och dra in lite extra cash medan man är ute på semester. Inte dumt, eller vad säger ni? Ett mycket bra sätt att få in lite pengar medan man själv är iväg och har spenderar-byxorna på!

GLAD PÅSK önskar vi er!
Admin
Uncategorized

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *